Blackwave.

Category
Saturday
About This Project

Blackwave (Willem Ardui en jaywalker) zijn een hip-pop duo uit Antwerpen.

 

De heren van Blackwave brengen hun heerlijke jaren 90-grooves met een live band van jazzmuzikanten van het Conservatorium van Antwerpen. Hun eerste EP ‘Mic Check’ werd uitgebracht in mei 2017 en werd zeer goed ontvangen door zowel de Nederlandse als de Belgische pers.

Hun single ‘Elusive feat. David Ngyah’ ging in première op The Independent en haalde ondertussen meer dan 3,5m streams op spotify. Swangin ‘, hun tweede release in 2018, ging in première op Vice / Noisey en bereikte de nummer 1-plaats op de populaire hitlijst van Hype Machine.

Hun vorige single ‘Whasgood ?!’ werd geprezen door Billboard en is een aanstekelijke zomersingle, met invloeden van Prince, Outkast en Will Smith.

‘Good Enough’, de nieuwste release van Blackwave, is hun meest uitgesproken single tot nu toe. Met zijn ‘old school 90’s hip-hop vibe, toont deze track hun ongelooflijke muzikale en vocale talent.

 

Blackwave. stond het afgelopen jaar op Couleur Café, Gent Jazz en sloot Klub C van Rock Werchter af. Hiernaast hebben ze de Vooruit in Gent, OLT Deurne en de Anciënne Belgique uitverkocht.

En dit is nog maar de mic check.

SATURDAY 20-04 // 22u30