The Radar Station

Category
Vrijdag
About This Project

Door een aanhoudende buitenlandse claim op de groepsnaam werd SUN GODS eind 2019 omgedoopt tot THE RADAR STATION. Met hun rijke, gelaagde synth- en gitaarpartijen en prominente drums creërt The Radar Station een eigen, uniek geluid: weidse, eigentijdse indierock à la The War On Drugs en The National, met echo’s van de eightiespop van Peter Gabriel en Daniel Lanois.

 

Kenmerkend voor de band is de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler, die ook live uitstekend tot haar recht komt en doet denken aan Eddie Vedder, Tom Smith van Editors of Liam O’Maonlai van Hothouse Flowers.

 

The Radar Station overtuigde in korte tijd tal van concertorganisatoren. Zo speelde de jonge band in 2018 gesmaakte sets op o.m. Linkerwoofer, De Effenaar (NL) en het IZUG Festival in Breda (NL). Dit jaar waren er opgemerkte passages op o.a. Kneistival, de Fonnefeesten en het Rivierenhof in Antwerpen. En dat is maar een begin, want dit jaar gaan boekingskantoren Rumoer! (B) en Zwaardvis Music (NL) aan de slag met het getalenteerde viertal.

 

Ook op de radio werden de eerste hoofdstukken geschreven. In 2018 kampeerde single ‘Subtle Science’ veertien weken op de playlist van Radio 1. Opvolgers ‘Zanzara’ en ‘Pictures of You’ werden dit voorjaar dan weer opgepikt door Studio Brussel in hun Eigen Kweek-playlist.
Medio 2019 werd The Radar Station uitgenodigd voor een beklijvende live- sessie op NPO Radio 5 (NL). De band was tevens  één van de 3 winnaars van Studio Brussels DE NIEUWE LICHTING. Plaatwerk wordt later dit jaar verwacht.

VRIJDAG 07-08

Open: 15u – Optreden: 20u30

GRATIS TOEGANG